Πρόγραμμα Baby Swimming

Κολύμβηση ως άθλημα

Ο αθλητισμός είναι βασικό στοιχείο στη ζωή κάθε ανθρώπου που προσέχει την υγεία του. Τα οφέλη που προσφέρει η άθληση στην υγεία είναι πιο σημαντικά από οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα. Η κολύμβηση συνιστάται από τους παιδιάτρους σε όλο τον κόσμο. Έχει παρατηρηθεί ότι τα παιδιά που ασχολούνται με την κολύμβηση, δεν αρρωσταίνουν τόσο εύκολα από εποχικές ασθένειες. Επηρεάζει θετικά τη λειτουργία της καρδιάς, το κυκλοφορικό και το αναπνευστικό σύστημα του οργανισμού. Βοηθάει επίσης και σε ορθοπεδικές παθήσεις όπως κύφωση, σκολίωση κλπ.

Παιδιά

Τα περισσότερα παιδιά τρελαίνονται για το νερό, γι’ αυτό η κολύμβηση είναι ένα άθλημα που συνήθως προτιμούν.  Το έχουν στο μυαλό τους σαν μια ευχάριστη δραστηριότητα που έχει να κάνει με το παιχνίδι. Εκτός ότι αρέσει στα παιδιά, η κολύμβηση προσφέρει ένα σωρό πλεονεκτήματα

Μικρή πισίνα και πλεονεκτήματα

Η μικρή πισίνα δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά  να διασκεδάζουν και ταυτόχρονα να μαθαίνουν να κολυμπούν. Ενισχύει το ανοσοποιητικό τους σύστημα και βελτιώνει την καρδιοαναπνευστική λειτουργία, καθώς αποτελεί μια ήπια συστηματική αερόβια άσκηση. Εκτονώνει την ενεργητικότητα τους και τους επιτρέπει να κοιμούνται περισσότερο. Ο ύπνος τους γίνεται πιο ευχάριστος και ήρεμος, αφού το νερό ρυθμίζει τον μυϊκό τους τόνο και τους δημιουργεί αίσθηση χαλάρωσης. Ενδυναμώνει επίσης το μυϊκό τους σύστημα. Ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα είναι, πως δεν καταπονεί καθόλου το σκελετικό σύστημα του οργανισμού και βελτιώνεται η αίσθηση της ισορροπίας τους.

Μέσω της ένταξής τους σε τμήμα, ξεκινούν να κοινωνικοποιούνται με τον πιο ομαλό τρόπο. Τα παιδιά αποκτούν προσαρμοστικότητα στα ερεθίσματα, αυτοπεποίθηση, ευφυΐα,υπομονή, επιμονή, πειθαρχία, θάρρος και υψηλότερο βαθμό εμπιστοσύνης στον εαυτό τους αλλά και ανεξαρτησία.

Προπονητές μικρής πισίνας

Η κολύμβηση δίνει το σωστό πρότυπο και αποτελεί το ιδανικό ξεκίνημα ώστε να μετατρέψει τον αθλητισμό σε τρόπο ζωής. Τέλος είναι ιδιαίτερα ασφαλής, διότι γίνεται από έμπειρους καθηγητές κολύμβησης , αποφοίτους  Πανεπιστημίου (Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού), με πτυχίο ναυαγοσωστικής.

Οι προπονητές

Μάρκος Ζάμπρας  / Κατερίνα Ευθυμίου / Ρίτα Βασβατέκη

Κείμενο: Ζάμπρας Μάρκος

facebook

1

2

3

4