Δελφίνια Πτολεμαΐδας: "Ξεπερνώ τον Εαυτό μου"

Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου το προ αγωνιστικό τμήμα των Δελφινιών Πτολεμαΐδας

συμμετείχε στα ΑΡΗΣΤΕΙΑ 2020 που πραγματοποιήθηκαν στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης. Πολύ καλό επίπεδο αγώνων με άριστη οργάνωση και πολύ ζεστό κλίμα φιλοξενίας και συναδελφικότητας. Όπως αρμόζει σε ομάδες που σέβονται τον κολυμβητικό χώρο και τους συναθλητές τους.

Ο αθλητής –τρια ένιωθε ότι δεν είναι μόνος του στην διαδρομή του. Δεν υπάρχει αντίπαλος αλλά συναθλητής του που έχει ίδιους στόχους με αυτόν. Δεν με «νίκησε» ούτε «νίκησα», μόνο κολύμπησα στο ίδιο κολυμβητήριο με άλλους αθλητές. Ξεπέρασα τον χθεσινό μου Εαυτό και αύριο θα ξεπεράσω τον σημερινό Εαυτό, αυτός είναι ο μοναδικός στόχος του Κολυμβητή – Κολυμβήτρια.

‘Η πρώτη και μεγαλύτερη νίκη από όλες για κάθε άνθρωπο είναι εκείνη που μπορεί να πετύχει πάνω στον εαυτό του’ Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος.

Για να πετύχει τον στόχο του ο αθλητής χρειάζεται αρωγούς τους προπονητές του, τους γονείς του και την διοίκηση της Ομάδας. Όσο ισχυροί είναι οι αρωγοί στήριξης του αθλητή τόσο ποιο εύκολο είναι να πετύχει τον στόχο του. Ενώ όσο ευάλωτοι και μη συνεργάσιμη μεταξύ τους είναι οι αρωγοί τόσο α προσανατολίζεται ο αθλητής και δεν πετυχαίνει τον στόχο του.

Ο αγωνιστικός απολογισμός της Ομάδας είναι 15 μετάλλια, τα 6 είναι χρυσά, 5 αργυρά και 4 χάλκινα μετάλλια. Στον πίνακα ρεκόρ αγώνων ΑΡΗΣΤΕΙΑ συμμετέχουν πλέον  2 αθλητές μας με τρία ρεκόρ.

Οι έφοροι της προ αγωνιστικής

ΚΩΣΤΑΚΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΚΩΤΣΙΔΗΣ ΜΑΚΗΣ